ROTTERDAM
follow us at LinkedIn
follow us at Twitter
follow us at Facebook
 

Dialoogtafels in Kralingen en Crooswijk

Editie: 2006

Locatie: Kralingen en Crooswijk

 

Donderdag 23 en vrijdag 24 november stonden er in totaal weer tien tafels opgesteld, waar we gastvrij werden onthaald op samen heerlijk eten en een gesprek onder leiding van een deskundig voorzitter over het onderwerp 'Gaan voor je stad'.

 

In totaal waren er zo'n 75 deelnemers, die geanimeerd hebben zitten praten: kennismaken met oude en nieuwe Rotterdammers, samen delend in betrokkenheid bij de stad en de omgeving waar je woont. Over hoe gezellig het vroeger was en hoe veel er veranderde in deze eeuw: de stemming werd grimmiger, de buurt ging achteruit, de overlast nam toe, vriendelijkheid sloeg om in brutaliteit, gastvrijheid in uitzettingen. Dat bij elkaar onderstreept nog eens de noodzaak van de dialoog en het samen delen van de zorgen en plannen smeden voor verbetering.

 

Ik zou bijna zeggen: samenzweren tegen het kwaad om ons heen. Want het geeft velen toch weer wat moed voor de samenleving, als je met iemand gepraat hebt die iets gedaan heeft tegen de laksheid en tegen het afwachten tot de ander iets doet en die begonnen is met projecten voor de kinderen in de buurt of voor meer groen.

 

Peter van Helden