Dag van de Dialoog 2020

Dag van de Dialoog 2020 in Oude Westen!
Nu we langzaamaan de coronacrisis achter ons laten, komt het enthousiasme in de wijken voor de Dag van de Dialoog weer terug! Zo hebben we in juni een jongerendialoog in de Afrikaanderwijk georganiseerd en in september een dialoog over ‘Thuis in je Wijk’ in Bergpolder. Diverse partners in het Oude Westen organiseren op 30 oktober hun dialoog over ‘Thuis in je wijk’.

Partners zijn de Leeszaal Rotterdam West en het Wijkpastoraat.

Wat betreft corona gelden gewoon de gebruikelijke regels: op elke locatie is voldoende ventilatie en beperken we waar nodig het aantal tafels en het aantal deelnemers, zodat we 1,5 meter afstand kunnen bewaren.

Inschrijven kan via de website van de partners.


Thuis in je wijk

Je huis is je thuis. Je veilige haven. Dat is voor iedereen belangrijk. Met plezier wonen gaat om de stenen én om de mensen. In én om je huis. Want een goede buur is beter dan een verre vriend. Rotterdam is een trotse bouwstad, maar dat kan ook verkeerd uitpakken. Je wijk kan ook teveel veranderen. En wat als jij nieuw bent in de wijk?

Voel jij je nog of al thuis in de wijk?

Praat hierover mee tijdens de Dag van de Dialoog! In een tafelgesprek luister je naar elkaars ervaringen en dromen. Je leert zo je buren beter kennen. Dit maakt de weg vrij voor nieuwe ontmoetingen.

Bekijk deze video, waarin Manon Vermeulen het thema toelicht.


 

 

We hebben er deze keer voor gekozen om onze dialoogmethodiek wat aan te passen. We behouden het goede en voegen er iets aan toe. Bekijk deze video, waarin Margot Hameetman de nieuwe aanpak toelicht.