Dag van de Dialoog 2020

Dag van de Dialoog 2020
Toen in november 2020 de Dag van de Dialoog niet door kon gaan, waren nog steeds diverse partners enthousiast. Ieder op hun eigen manier hebben onze partners in Afrikaanderwijk, Bergpolder en Oude Westen in 2021 nog dialogen georganiseerd.

Zo hebben we in juni 2021 een jongerendialoog in de Afrikaanderwijk georganiseerd over ‘druk’. In september volgde een dialoog over ‘Thuis in je Wijk’ in Bergpolder. Diverse partners in het Oude Westen organiseerden in oktober hun dialoog over ‘Thuis in je wijk’.


Thuis in je wijk

Je huis is je thuis. Je veilige haven. Dat is voor iedereen belangrijk. Met plezier wonen gaat om de stenen én om de mensen. In én om je huis. Want een goede buur is beter dan een verre vriend. Rotterdam is een trotse bouwstad, maar dat kan ook verkeerd uitpakken. Je wijk kan ook teveel veranderen. En wat als jij nieuw bent in de wijk?

Voel jij je nog of al thuis in de wijk?

Praat hierover mee tijdens de Dag van de Dialoog! In een tafelgesprek luister je naar elkaars ervaringen en dromen. Je leert zo je buren beter kennen. Dit maakt de weg vrij voor nieuwe ontmoetingen.

Bekijk deze video, waarin Manon Vermeulen het thema toelicht.


 

 

We hebben er deze keer voor gekozen om onze dialoogmethodiek wat aan te passen. We behouden het goede en voegen er iets aan toe. Bekijk deze video, waarin Margot Hameetman de nieuwe aanpak toelicht.