april 2021
facebook instagram linkedin 
Website_Header_1
Beste lezers,

Nu er kleine stapjes genomen worden uit de coronacrisis, beginnen wij ook uit te zien naar mensen ontmoeten en weer face to face dialogen te organiseren. We hopen dat we dit samen met jullie te kunnen gaan doen. Tot die tijd vermaken we ons nog met een online dialoogtraining en een online community. Doe je mee?

Tot snel, namens het bestuur

Basistraining 'Dialoogbegeleiding'

Er zijn nog plekken beschikbaar voor onze basistraining 'Dialoogbegeleiding'! We leren de deelnemers niet alleen de dialoogmethodiek, maar ook hoe je een meer dialogische houding in je dagelijkse werk en leven kunt inzetten. "Wie ben jij als dialoogbegeleider?" is de centrale vraag en in elke bijeenkomst onderzoeken de deelnemers een stukje van het antwoord.

De volgende editie van de basistraining start op woensdag 12 mei 2021 en omvat 5 bijeenkomsten (waarvan je er één zelf organiseert). Deze training is voor iedereen die binnen of buiten het (vrijwilligers)werk een dialogische houding in wil zetten. Een dialogische houding betekent: luisteren, open vragen stellen en nieuwsgierig zijn naar andere perspectieven. Denk aan consultants, maatschappelijk werkers, docenten, HRM-medewerkers, coaches, etc.

Dus schrijf je snel in via de trainingspagina of tip iemand anders!
Review

Denk mee over onze community

Onze online community voor dialoogbegeleiders, Dialoog010, groeit! Inmiddels hebben we meer dan 50 leden, worden er regelmatig relevante artikelen gedeeld, vragen gesteld en zo af en toe een dialoog georganiseerd. En nu is het tijd om in gesprek te gaan met zoveel mogelijk dialoogliefhebbers over deze community. Ook al ben je nog geen lid, je bent van harte uitgenodigd om met ons mee te praten over nut en noodzaak van Dialoog010 en hoe deze community kan helpen Rotterdam mooier te maken met dialoog. De online bijeenkomst vindt plaats op maandag 10 mei van 19.30 tot 20.30 uur. Stuur een bericht aan margothameetman@dagvandedialoog.nl als je mee wil doen en zij stuurt je een linkje.

Interview dialoogliefhebber

De komende tijd willen we vaker dialoogliefhebbers interviewen over de wijze waarop zij dialoog inzetten in hun werk of privéleven. Manon Vermeulen start deze serie met Ilse Nol, docente levensbeschouwing op een school in Rotterdam en lid van Dialoog010. Ilse heeft haar collega's getraind om met de leerlingen een dialoog te houden tijdens een bezinningsdag. Wat ze daarvan vonden? Lees het in het interview!

Dialoog voor organisaties

De dialoogmethodiek zoals wij hem kennen van de Dag van de Dialoog wordt van oudsher vooral ingezet om mensen met elkaar in contact te brengen, ongeacht hun belangen. Maar wat als die belangen wel een rol spelen? Zoals in organisaties. Ank Jansen schreef er een blog over.
MailPoet