juli 2021
facebook instagram linkedin 
Website_Header_1
Beste lezers,

Wat zijn we blij: eindelijk vinden er onder onze vlag weer face to face dialogen plaats in Rotterdam! Zo vond er een kunstdialoog plaats bij Atelier Herenplaats en een jongerendialoog in de Afrikaanderwijk. Begin september vindt de dialoog over 'Thuis in je wijk' plaats in Bergpolder. En in oktober / november vindt de Dag van de Dialoog 2021 plaats. Doe jij ook mee?

Fijne zomer, namens het bestuur
Social_Media_Avatar_Facebook_2

Dag van de Dialoog 2021

Noteer in je agenda: van vrijdag 29 oktober tot en met zondag 7 november vindt de Dag van de Dialoog 2021 plaats! We zijn in gesprek met enkele partners om dit samen te doen. We hebben ook een nieuw concept bedacht, waarmee we nóg meer mensen kunnen betrekken bij de dialoog. Heb je interesse om mee te denken of doen? Stuur een mailtje aan Ank Jansen. Ook met kleine beetjes zijn wij blij.

In de nieuwsbrief na de zomer ontvangen jullie meer informatie.

Dialogen bij Herenplaats en in Afrikaanderwijk

Met hulp of op initiatief van dialoogfans uit de community Dialoog010 zijn er de afgelopen maanden twee dialoogbijeenkomsten georganiseerd. In mei organiseerde Atelier Herenplaats, die een kunstopleiding aanbiedt aan mensen met een verstandelijke beperking of psychiatrische achtergrond, de dialoog "Kunst en ik". De dialoog vond plaats in het kader van de expositie ‘Face Time’ en ging over identiteit/persoonlijkheid gevoed door kunst/creativiteit. Er vonden twee dialoogtafels plaats, dit was voor herhaling vatbaar!

In juni organiseerden wij een jongerendialoog in Afrikaanderwijk (zie afbeelding). Eigenlijk zouden we de Dag van de Dialoog 2020 in de Afrikaanderwijk organiseren. Toen we dit voorjaar nog steeds geen dialoog voor volwassenen konden organiseren, zijn we gestart met een dialoog voor jongeren. Dit deden we samen met Humanitas. Hoewel we de methodiek en het onderwerp hebben afgestemd op de doelgroep, bleek het nog niet zo makkelijk om deze doelgroep te boeien. We hebben er in ieder geval veel van geleerd en willen blijven uitproberen op welke manieren verschillende doelgroepen te raken zijn door dialoog.

Grote dank aan alle betrokken Dialoog010 leden: Vincent, Miranda, Karin, Ilse, Brenousky en Leontine!
Afri

Thuis in Bergpolder

Samen met partners uit Bergpolder, organiseren we op 3 en 4 september de dialoog 'Thuis in je wijk. De partners zijn: Wilskracht Werkt, Stichting Corridor, Centrum de Middenweg, Van Maanenbad, SOL en de wijknetwerker van de gemeente Rotterdam. 'Thuis in je wijk' is het thema dat we ontwikkeld hebben voor de Dag van de Dialoog 2020 en we zijn dan ook blij dat we onze aangepaste methodiek met vijf stappen gaan uitvoeren.

Woon jij in Bergpolder en wil je meedoen? Binnenkort verschijnt de inschrijflink op onze website.

hello verbindt

Zo af en toe ondersteunen we als Stichting ook andere initiatieven met soortgelijke doelstellingen. Neem nu Adrie Nootenboom uit Carnisse. Zij heeft een simpel en krachtig idee om mensen met elkaar in verbinding te brengen: hello verbindt. We gingen in gesprek met Adrie.
hello verbindt logo
MailPoet