september 2021
facebook instagram linkedin 
Website_Header_1
Beste lezers,

De voorbereidingen voor de Dag van de Dialoog 2021 zijn in volle gang! We vertellen je graag over het thema én over de manier waarop we deze dit jaar organiseren. Verder staat dit najaar de basistraining 'Dialoogbegeleiding' weer op het programma. En laten we vooral niet vergeten, dat we naast het organiseren van de Dag van de Dialoog, ook nog andere dialogen organiseren :-).

Hopelijk tot bij de Dag van de Dialoog, het bestuur

Dag van de Dialoog 2021

Nu onze community met dialoogfans groeit, geven we de dialoogbegeleiders een prominente rol in de Dag van de Dialoog. Vroeger waren er aparte dialoogbegeleiders en dialoogorganisatoren. Maar dit jaar combineren we dit: we vragen elke dialoogbegeleider één dialoogtafel te organiseren. Met z'n allen promoten we de Dag van de Dialoog, zodat de netwerken van al die dialoogbegeleiders mixen.

Daarnaast zijn we blij dat we hiervoor de samenwerking aangaan met Dona Daria. Zij hebben inmiddels ook vele dialoogbegeleiders opgeleid en samen kunnen we dus nóg meer tafels organiseren en netwerken mixen.

En dan het thema...

Met trots presenteren we het thema van de Dag van de Dialoog 2021: Een sprong in het diepe. We hebben het dan over momenten die je leven veranderden. En hoe dan? Was dat de moeite waard? 'De moeite waard' is ook het thema waarmee andere dialoogstichtingen in Nederland aan de slag gaan.

Houd onze website in de gaten voor exacte data en tijden van dialoogtafels.
IMG_20190625_200249

Basistraining 'Dialoogbegeleiding' start 13 oktober

Op 13 oktober start de derde en laatste editie dit jaar van de basistraining 'Dialoogbegeleiding'. En het is een speciale editie, want als je meedoet, organiseer je meteen een dialoogtafel voor de Dag van de Dialoog 2021! Eén van de deelnemers schreef: "Een mooie krachtige training waar je in korte tijd de essentie van een dialoog leert kennen en zelf al doende leert. Uitnodigend en bevlogen team dat klaarstaat met bemoedigende en leerzame feedback. Top!"

Wil jij dit ook ervaren? Schrijf je meteen in!
20210904_170002

Thuis in Bergpolder

“Een middag en avond met een dikke GOUDEN rand.” Zo omschreef één van de dialoogbegeleiders de dialoog 'Thuis in je Wijk'. Deze werd georganiseerd in Bergpolder op 3 en 4 september.

De deelnemers spraken over hoe zij het wonen en werken in de wijk beleven, hoe
thuis en vertrouwd ze zich voelen en hoe ze dat gevoel kunnen versterken door individuele én gezamenlijke actie. Een deelnemer vertelde "wel iets te willen voor de wijk, maar eerst mensen te willen ontmoeten met wie dat samen kan, bijvoorbeeld door dialoog". En dat lukte ook. Uit de dialoog ontstonden verbindingen tussen bewoners die elkaar nog niet kenden, maar wel veel gemeen bleken te hebben.

We bedanken onze partners Wilskracht Werkt, Centrum de Middenweg, Stichting Corridor en SOL voor hun gastvrijheid & inzet, en in het bijzonder Lydia en Yasmine voor de dialoogbegeleiding.

Thuis in Oude Westen

Ook in het Oude Westen wordt nog een dialoogbijeenkomst georganiseerd over 'Thuis in je wijk'! Op zaterdag 30 oktober slaan de Actiegroep, de Leeszaal Rotterdam West en het Wijkpastoraat hun handen ineen. Houd onze website en social media in de gaten voor meer informatie.

hello verbindt

Draag de hello-button om te laten weten
dat je open staat voor een praatje!

Heb jij al een button gevonden in jouw wijk?

hello verbindt logo
MailPoet