Dialoogaward

Honderden Rotterdammers, instellingen, organisaties en bedrijven ondersteunen de Dag van de Dialoog Rotterdam. Onder hen steekt er regelmatig een actieveling of actieve organisatie bovenuit. Bijvoorbeeld door een originele werkwijze, door nieuwe groepen deelnemers aan te spreken of door dialoog te verspreiden als voorbeeld voor anderen. Voor hen is de Dialoog Award Rotterdam in het leven geroepen. We reikten deze prijs van 2007 tot 2017 bijna jaarlijks uit.

Dialoogwinnaars


Awardwinnaar van 2006
Ivo Opstelten

Awardwinnaar van 2007
Roos Nabben


Awardwinner van 2008
Peter van Helden


Awardwinnaar van 2009
Sonor opbouwwerk


Awardwinnaar van 2010
Albert Heijn

Awardwinnaar van 2011
Korrie Louwes en de Rotterdammers

 Awardwinnaar van 2012
Kees Vrijdag

Awardwinnaar van 2013
Bert Knaap

Awardwinnaar van 2015
Joke Ellenkamp van Pameijer

Awardwinnaar van 2016
Comité Erasmus, Icoon van Rotterdam


Awardwinnaar van 2017
Nourdin el Ouali

De eerste ging naar toenmalig burgemeester Ivo Opstelten voor zijn bijdrage aan het ontstaan van de Dag en zijn inzet deze te exporteren naar andere steden. Roos Nabben ontving de tweede Award. Zij heeft de belangrijkste – inhoudelijk – bijdrage geleverd aan het ontwikkelen en toepasbaar maken van de Dialoogmethodiek.

De derde Award in 2008 ontving Peter van Helden, die als predikant in Kralingen op creatieve wijze de Dialoog introduceerde en uitbreidde met o.a. de Dialoop, een stadswandeling en dialooggesprek tegelijkertijd.

SONOR, de Rotterdamse opbouwwerk organisatie, verdiende in 2009 de vierde Dialoog Award. Van meet af aan één van de belangrijkste partners en organisator van tenminste 25 tafels jaarlijks, die de dialoogmethodiek goed wist te integreren in het dagelijks werk.

In 2010 is de vijfde Award gegaan naar Albert Heijn, vanwege haar grote dialoog-invulling van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemerschap in Nederland en in Rotterdam.

Tijdens het 10-jarig bestaan van de Rotterdamse Dag van de Dialoog, in 2011, is de zesde Award toegekend aan ‘de Rotterdammer’. Als vertegenwoordiger van het Rotterdamse gemeentebestuur heeft wethouder Korrie Louwes de Award uitgereikt gekregen, omdat de Dag van de Dialoog reeds zovele jaren gedragen en ondersteund is door Rotterdam en Rotterdammers.

De zevende Award, in 2012, is gegaan naar Kees Vrijdag, de ‘ras-netwerker’ die de dialoog definitief met het bedrijfsleven verbond.

In 2013 is de Dialoog Award Rotterdam gegaan naar Bert Knaap. Bert was en is al jaren stuwende kracht van de Dag van de Dialoog in ‘zijn’ Albeda College ‘voor de jongeren’ en is zeer actief met de jaarlijkse organisatie van vele dialogen in het Dakpark in Delfshaven. In 2014 is er geen Dialoog Award uitgereikt.

In 2015 is de Dialoog Award Rotterdam uitgereikt aan zorgorganisatie Pameijer in Rotterdam, die reeds jaren – vooral door dialoog-fan Joke Ellenkamp – met de dialoog aan de slag is en dit in haar curriculum heeft opgenomen.

In 2016 is de Dialoog Award Rotterdam uitgereikt aan het Comité Erasmus, Icoon van Rotterdam. Het feestelijk moment werd verricht tijdens de start van de Dag van de Dialoog 2016 op 4 november in het Timmerhuis door Ambassadeur Ronald van Raaij. Zie hieronder bijgevoegd het juryrapport.

In 2017 is de award uitgereikt aan Nourdin el Ouali verbonden aan de politieke partij NIDA. De award werd in de Laurenskerk uitgereikt door Korrie Louwers. Bekijk hier een korte impressie.