Basistraining ‘Dialoogbegeleiding’ editie DvdD2021

 

 

 

Schrijf je in vóór 10 oktober!

Herken je dat, dat het zo vaak over wij tegenover de rest gaat? Dat we door de zogenaamde verschillen de overeenkomsten over het hoofd zien? Op social media lijkt het allemaal nog veel erger. De Stichting in Dialoog wil een alternatief bieden, door dialoog te voeren. Daarom bieden we de basistraining ‘Dialoogbegeleiding’ aan. Wil jij ook écht goede gesprekken voeren én begeleiden? Dan is deze training iets voor jou.

 

Wil jij:

  • bijdragen aan meer begrip tussen mensen?
  • beter leren luisteren?
  • goede open vragen leren stellen?
  • onze dialoogmethodiek onder de knie krijgen?
  • meteen praktisch aan de slag gaan?

Dan is deze training geschikt voor jou!

 

Over dialoog

Een dialoog is een open gesprek, waarin uitwisselen van ervaringen centraal staat. Je luistert naar elkaar en stelt je oordeel uit. Door nieuwsgierig te zijn leer je nieuwe perspectieven kennen en verrijk je je blik op de wereld. Wat ons betreft kan de wereld wel meer van dit soort gesprekken gebruiken! Of het nu gaat over klimaat, racisme of corona, er wordt zo snel gekeken naar tegenstellingen. Met een dialoog sla je juist bruggen en onderzoek je samen hoe je de wereld beter kunt maken. Welk perspectief je ook hebt.

 

Voor wie?

Deze training is voor iedereen die binnen of buiten het (vrijwilligers)werk een dialogische houding in wil zetten. Een dialogische houding betekent: luisteren, open vragen stellen en nieuwsgierig zijn naar andere perspectieven. Denk aan consultants, maatschappelijk werkers, docenten, HRM-medewerkers, coaches, etc.

Centraal staat de vraag: Wat voor dialoogbegeleider ben jij? In elke bijeenkomst onderzoeken de deelnemers een stukje van het antwoord. Op die manier kan elke deelnemer dialoog toepassen in de eigen omgeving.

 

Editie DvdD2021

We organiseren deze training dit najaar in het kader van de Dag van de Dialoog 2021 (DvdD2021), die plaatsvindt van 29 oktober t/m 7 november. Bij de Dag van de Dialoog vragen we zoveel mogelijk Rotterdamse dialoogbegeleiders allemaal één tafel te organiseren en de hele Dag van de Dialoog (dus niet alleen de eigen tafel) te promoten. Hierdoor mixen we de netwerken van al die dialoogbegeleiders en krijgen we gevarieerde deelnemers aan de dialoogtafels. Als je meedoet met deze editie van de basistraining, ben jij één van die dialoogbegeleiders. Uiteraard hebben wij materialen beschikbaar voor de promotie én krijg je van ons een handleiding voor de organisatie van een dialoogtafel.We doen dit dus echt voor en met elkaar.

 

Kosten:                                            €69 voor particulieren en zzp-ers. €129 voor non-

                                                         profit organisaties. €249 voor profit organisaties.

                                                         Neem contact met ons op voor ons sociaal tarief.

Tijdsinvestering:                            15 uur (inclusief bijeenkomsten)

Inschrijven:                                     Voor 10 oktober.

Startdatum:                                     13 oktober

Doorlooptijd:                                  4 weken

Minimum aantal deelnemers:       8

 

 

Programma

Voorbereiding

Bij inschrijving voor de training ontvang je onze handleiding voor de organisatie van een dialoogtafel. Vóór de eerste bijeenkomst regel je al een locatie, datum en tijd voor jouw dialoogtafel.

 

Bijeenkomst 1 – wat is dialoog?

Woensdag 13 oktober, 19.30 – 20.30 uur, Rotterdam Centrum

Voorbereiding: n.v.t.

Bijeenkomst 2 – wat doet een dialoogbegeleider?

Woensdag 20 oktober, 19.30 – 20.30 uur, online

Voorbereiding: opdracht ‘dialoog in jouw omgeving’

 

Bijeenkomst 3 – gezamenlijk oefenen met dialoog

Woensdag 27 oktober, 17.00 – 21.00 uur, Rotterdam Centrum

Voorbereiding: handleiding dialoogbegeleider doornemen

 

Bijeenkomst 4 – zelf een dialoog organiseren en begeleiden > tijdens DvdD2021

Locatie zelf bepalen, datum: een moment na 28 oktober en voor 8 november, 2 uur inplannen, bij voorkeur op locatie

Voorbereiding: zelf locatie regelen, deelnemers voor DvdD2021 werven en je voorbereiden als dialoogbegeleider en tafelorganisator

 

Bijeenkomst 5 – hoe verder en evaluatie

Woensdag 10 november, 19.30 – 20.30 uur, online

Voorbereiding: evaluatie van eigen dialoog meenemen + reflectie

 

Na afloop

Als je alle bijeenkomsten aanwezig bent geweest én zelf een dialoog georganiseerd hebt, ontvang je van ons een certificaat van deelname. Maar dit is pas stap 1. Nu is het tijd om meters te gaan maken. Echt een dialoog voeren, dat leer je niet in een training. Dat leer je door te doen. Daarom hebben wij een online community opgericht: dialoog010. Daarin kan je samen met anderen blijven leren.