Buren ontmoeten

23 juli 2021 Uit Door Ank Jansen

Graag geven we op onze website een podium aan onze partners in Bergpolder. Almira Akkari-Henić vertelt in deze blog over Stichting Centrum de Middenweg.

Wie ben je en voor welke organisatie werk je?

Mijn naam is Almira Akkari-Henić en ik ben een vaste vrijwilliger bij Stichting Centrum de Middenweg.

Welke rol heeft de Middenweg?

Stichting Centrum de Middenweg speelt in Bergpolder een rol als ontmoetingsplek voor buren en bezoekers. Daarnaast vervult het ook een spirituele rol dankzij de islamitische gebedsruimte.

Waardoor/hoe is de Middenweg betrokken geraakt bij de Dag van de Dialoog?

De natuurlijke positie van Stichting Centrum de Middenweg in de buurt heeft er automatisch voor gezorgd dat wij een plek willen zijn waar buren samen komen, voor een gezellig en diepgaand gesprek, waardoor we er samen achter kunnen komen hoe wij de buurt beter kunnen maken voor iedereen.

Waarom is de Dag van de Dialoog voor jullie belangrijk?

Onze locatie heeft als primaire taak om een verwelkomd indruk te wekken bij bezoekers en een Dag van de Dialoog-dag is het perfecte moment om nieuwe buren te verwelkomen.

Waarom is het thema ’thuis in je wijk’ voor de Middenweg relevant?

Stichting Centrum de Middenweg is onderdeel van de wijk en voor veel vaste bezoekers een tweede thuis. Dit is wat wij ook wensen te zijn voor onze buren.

Wat wens je de deelnemers toe?

Stichting Centrum de Middenweg wenst iedereen een gezellige, maar ook leerzame dag toe, die er uiteindelijk voor zorgt dat we naar elkaar toe groeien.

 

Bekijk hier de website, de Instagram-pagina of de Facebook-pagina van de Middenweg.