Dag van de Dialoog 2021

Ontmoet andere Rotterdammers tijdens de Dag van de Dialoog!

De Dag van de Dialoog 2021 is alweer voorbij! We bedanken alle betrokkenen voor hun inzet, waarmee ze de deelnemers een mooie ervaring gegeven hebben.

 

 

Rotterdam is een stad met grote diversiteit op vele vlakken. Deze diversiteit verrijkt de stad. Echter, samenleven in een superdiverse stad gaat niet vanzelf. Niet iedereen voelt zich thuis in de stad en de mate van contact met Rotterdammers met een andere achtergrond varieert.

Tijdens de Dag van de Dialoog ontmoet je nieuwe mensen van diverse achtergronden. Je gaat met elkaar in gesprek om elkaars verhaal te leren kennen. Alle Rotterdammers zijn dan ook welkom.

Van 29 oktober t/m 7 november organiseerden 13 dialoogbegeleiders in en buiten Rotterdam een dialoogtafel.

Het thema

In 2021 praatten we met elkaar over het thema: Een sprong in het diepe

“Kan jij je nog herinneren dat je de eerste keer op de hoge duikplank stond? En daarna de sprong hebt gewaagd… Ook andere gebeurtenissen in je leven kunnen voelen als een sprong in het diepe. Je weet niet waar het zal eindigen. Maar je zet iets op het spel, dat is zeker. Ieder mens maakt in het leven momenten mee die grote gevolgen hebben. Soms kies je er zelf voor, soms overkomt het je. Maar een sprong in het diepe is het. Was of is deze sprong de moeite waard?”

Het thema van de Dag van de Dialoog is altijd breed, zodat iedereen mee kan doen.

Programma

Vrijdag 29 oktober: digitale opening van de Dag van de Dialoog, 10.00 – 10.30 uur. Iedereen die betrokken is bij de Dag van de Dialoog is welkom. We kijken samen vooruit op wat komen gaat.

Vrijdag 29 oktober t/m zondag 7 november: diverse dialoogtafels in heel Rotterdam en daarbuiten.

Zondag 7 november: digitale afsluiting van de Dag van de Dialoog, 16.00 – 16.30 uur. Iedereen die betrokken is bij de Dag van de Dialoog is welkom. We blikken samen terug op de dialoogtafels.

Wat kan je verwachten

  • Je gaat in gesprek met andere Rotterdammers.
  • Je neemt de tijd: een dialoog duurt ongeveer 2 uur.
  • Daar hoort natuurlijk een hapje & een drankje bij.
  • Schrijf je alleen in of met iemand anders. Veel deelnemers komen alleen.
  • Deelname is gratis.

Samenwerking
De Dag van de Dialoog 2021 wordt georganiseerd door de Stichting In Dialoog en Dona Daria.

Hoe wij omgaan met corona maatregelen
In de basis volgen wij de richtlijnen van de overheid. Het is afhankelijk van de locatie of je je coronapas moet laten zien. Hierover ontvang je enkele dagen vooraf bericht van de dialoogbegeleider. Wil je geen coronapas laten zien, dan kan je altijd meedoen aan een online dialoog!

In alle gevallen geldt: heb je klachten, blijf thuis!

Heb je vragen, dan kan je ons mailen via info@dagvandedialoog.nl.