Dag van de Dialoog 2021

Ontmoet andere Rotterdammers tijdens de Dag van de Dialoog!

Van 29 oktober t/m 7 november

Rotterdam is een stad met grote diversiteit op vele vlakken. Deze diversiteit verrijkt de stad. Echter, samenleven in een superdiverse stad gaat niet vanzelf. Niet iedereen voelt zich thuis in de stad en de mate van contact met Rotterdammers met een andere achtergrond varieert.

Tijdens de Dag van de Dialoog ontmoet je nieuwe mensen van diverse achtergronden. Je gaat met elkaar in gesprek om elkaars verhaal te leren kennen. Alle Rotterdammers zijn dan ook welkom.

Houd deze website in de gaten voor data en tijden van de dialoogtafels in heel Rotterdam! Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief als je bericht hierover wil ontvangen.

Het thema

In 2021 praten we met elkaar over het thema: Een sprong in het diepe

Er staat iets te gebeuren wat je nog nooit hebt meegemaakt. Je voelt spanning in je lijf. Je weet niet waar het zal eindigen. Maar dat je leven hierdoor anders wordt, dat is zeker. Ieder mens maakt in het leven momenten mee die grote gevolgen hebben. Soms kies je er zelf voor, soms overkomt het je. Maar een sprong in het diepe is het. Was of is deze sprong de moeite waard?

Het thema van de Dag van de Dialoog is altijd breed, zodat iedereen mee kan doen.

Wat kan je verwachten

  • Je gaat in gesprek met andere Rotterdammers.
  • Je neemt de tijd: een dialoog duurt ongeveer 2 uur.
  • Daar hoort natuurlijk een hapje & een drankje bij.
  • Schrijf je alleen in of met iemand anders. Veel deelnemers komen alleen.
  • Je hoeft niet te betalen om deel te nemen.

Bekijk deze video en deze video (nog in oude huisstijl) over hoe anderen hun eerste dialooggesprek ervaren hebben.

De Dag van de Dialoog 2021 wordt georganiseerd door de Stichting In Dialoog en Dona Daria. Heb je vragen, dan kan je ons mailen via info@dagvandedialoog.nl.