Dialoog voor organisaties

Speciaal voor organisaties is ‘Dialoog in opdracht’ beschikbaar. We zetten onze Dag van de Dialoog methode in je organisatie in om de deelnemers anders te laten kijken naar elkaar en de organisatie. Het is een methode met bewezen succes. We kunnen voor uw organisatie:

  • Meedenken over hoe dialoog het beste ingezet kan worden;
  • Dialoogbegeleiders binnen uw organisatie trainen;
  • Het thema en de formulevragen bedenken (u kunt ook gebruikmaken van bestaande thema’s).

Organisaties geven aan dat hun medewerkers door de dialoog:

  • Meer kennis en begrip krijgen voor de ander (medewerkers, klanten, leveranciers, buren, politici, etc.);
  • Nieuwe inzichten krijgen over elkaar en de organisatie;
  • Vaardigheden oefenen als luisteren, samenvatten en open vragen stellen.

Ze ervaren het als een niet-alledaags managementinstrument, dat werkelijk goede gesprekken oplevert. Het gaat niet om een compromis of een doel bereiken. Het gaat juist om iedereen de ruimte geven en geen verplichtingen aangaan. Dialoog is daarom uitermate geschikt voor organisaties in verandering.

Neem gerust contact op met ons (via info@dagvandedialoog.nl) voor een offerte op maat.

Reviews

Allemaal Wielewaal

Januari 2020. “De sfeer was gemoedelijk, de gesprekken open en oprecht. Wat overheerste was optimisme ondanks de moeilijke ‘tussentijd’ waarin de Wielewaal zich nu bevindt. Dit was een goed begin van 2020. Samen bouwen we verder aan de wijk. Met dank aan de gespreksleiders van de Dag van de Dialoog en aan de heerlijke maaltijd van Cultifood catering.” Lees hier hun complete sfeerverslag en bekijk hier de foto’s op Facebook.

Gemeente Schiedam

September 2019. Voor een grote diversiteitsconferentie waarin we met allerlei Schiedammers en Schiedamse organisaties in gesprek wilden gaan, hebben we gebruik gemaakt van de dialoogmethode van de Stichting in Dialoog. Om de methode toe te kunnen passen werden zo’n 10 medewerkers getraind.
Het bijzondere aan de methode is het gesprek aan te gaan op basis van de eigen ervaring. Op die manier kom je vrij snel bij het gevoel van mensen, bijvoorbeeld wat discriminatie met iemand doet. Deze ingang zorgt ervoor dat er met respect naar elkaar wordt geluisterd.
Uiteindelijk was de diversiteitsconferentie een groot succes en de wijze waarop de gesprekken plaatsvonden, kreeg alle lof. De methode werd door veel aanwezigen geschikt bevonden om ook op kleinere schaal het gesprek met elkaar aan te gaan.