hello verbindt

4 juli 2021 Uit Door Ank Jansen

Zo af en toe ondersteunen we als Stichting ook andere initiatieven met soortgelijke doelstellingen. Neem nu Adrie Nootenboom uit Carnisse. Zij heeft een simpel en krachtig idee om mensen met elkaar in verbinding te brengen: hello verbindt. We gaan in gesprek met Adrie.

Wat is Hello verbindt? Een goed-gevoel-campagne die mensen met elkaar verbindt.

Hoe werkt dit? Door het dragen van de hello-button laat je zien dat je open staat voor een praatje. Een simpel gesprek kan iemands dag maken.

Hoe is het idee ontstaan? Het idee voor de hello-campagne is ontstaan op de school waar ik werk en in de wijk waar ik woon. Openbare sportieve basisschool De Kameleon in de wijk Carnisse, een wijk in Rotterdam Charlois met een enorm grote diversiteit op allerlei gebieden. Ik heb veel mensen ontmoet voor wie de drempel om contact te maken en deel te nemen aan activiteiten erg hoog is. Vanwege de taalbarrière, de onbekendheid met de organisaties, de cultuur die anders is dan ze gewend zijn, enzovoorts. Toen ik verder dacht dan de school en de wijk kreeg ik een hele mooie droom: wat zou het mooi zijn als iedereen op een simpele manier met elkaar in gesprek kan komen? En dat niet alleen in Charlois, maar ook in Rotterdam, Nederland of zelfs de hele wereld!

Wie mogen dan die buttons dragen? Het werkt twee kanten op. Iedereen die tijd heeft of tijd wil maken voor een praatje draagt hem zichtbaar op bijvoorbeeld jas of tas. Je hoeft de button natuurlijk niet altijd te dragen.

Welke rol heeft hello verbindt gespeeld tijdens de coronacrisis? Helaas was de button tijdens de crisis maar bij een kleine groep mensen bekend. Vooral bij het groepje buttondragers. Er zijn zoveel mooie initiatieven geweest om mensen toch te verbinden en het werd steeds gewoner om mensen op straat en tijdens je wandeling te groeten. Laten we hopen dat dat normaal blijft. De button kan helpen om dit gevoel te behouden

Hoeveel mensen doen er al mee? Er zijn tot nu toe ongeveer 150 mensen met een button. De eerste pilot was met een rode button. Die is een jaar geleden vooral in Carnisse uitgedeeld. De nieuwe versie is ‘blauw’. Die was net klaar om uit te delen toen we hoorden dat alles op slot zou gaan.

Hoe kunnen mensen een button krijgen, als ze ook mee willen doen? Er komen steeds meer plaatsen waar je de button gratis op kunt halen. Op dit moment in ieder geval bij een aantal hotspots in de wijk Carnisse en in Rotterdam Centrum bij de Kleine Kapitein (Botersloot 173) en De Heuvel (Grotekerkplein 5). De komende tijd zetten we bij zoveel mogelijk huizen van de wijk in Rotterdam een bakje met flyers en buttons neer. Op de website zullen we de adressen plaatsen. Er kunnen geen individuele aanvragen worden gedaan.

We wensen Adrie heel veel succes met haar initiatief!

Kijk op www.helloverbindt.nl voor adressen om de buttons te halen. Of volg hello verbindt op Facebook of Instagram.

En wil je zelf de buttons ter beschikking stellen, bijv. als je een winkel hebt, laat het Adrie dan weten via helloverbindt@gmail.com.