Een warm welkom voor: Margot Hameetman

19 november 2020 0 Door admin

Afgelopen zomer heeft Margot Hameetman zich aangesloten als bestuurder bij Stichting in Dialoog. In de tussentijd heeft zij zich vastgebeten in de methodiek. De methodiek vraagt, mede door deze tijd, om verandering. Online dialogen en online gesprekstrainingen zijn onderdelen die erbij zijn gekomen voor Stichting in Dialoog. Als “vaandeldrager van de bedoeling” wil zij ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen met de dialoog.

Margot stelt zichzelf graag voor.

Wie ben je en waarom heb je besloten om als bestuurslid actief te zijn in bij Stichting in Dialoog?

“Ik ben Margot Hameetman, trots om te zeggen dat ik 51 jaar ben en heel veel gedaan heb in het leven. Een van de dingen die ik belangrijk vind: De stem van een ander de ruimte geven. Mensen vinden het belangrijk om gehoord en gezien te worden. Door in dialoog te gaan kun je dit voor elkaar krijgen.

Ik heb voor het eerst kennis gemaakt met de dialoog via mijn werkzaamheden bij Pameijer. Door de jaren heen heb ik een bijdrage geleverd als gespreksleider en meerdere dialogen gevoerd.

Ik heb me bij dit bestuur aangesloten, omdat zij ook de drive hebben om met elkaar de dialoog verder te brengen in het Rotterdamse. Ook doe ik dit voor mijn kinderen, die net als ik in Rotterdam zijn geboren en getogen.

Begrip voor elkaar is zo belangrijk.”

Wat betekent de dialoog voor jou?

“Het betekent voor mij: De mens in een ander ontmoeten. Door ruimte te maken voor de stem van een ander, help je de mensen hun eigen werkelijkheid te parkeren. Soms heb je al je mening en gedachte klaarstaan. Door dit te parkeren en even te wachten met een antwoord, leer je ECHT te luisteren naar de ander. Belangrijk voor mij is om vertrouwen als basis te nemen. De uitkomst van de dialoog is niet de kern, maar ondergeschikt aan het menselijk contact.”

Wat hoop je met jouw aandeel vanuit het bestuur te bereiken?

“In de eerste paar weken als bestuurslid heb ik samen met Ank (vice-voorzitter) en Art (nieuw bestuurslid) mogen kijken naar de vernieuwing in de gespreksmethodiek. Juist in deze corona-tijd zijn wij van mening dat dialoog voor iedereen moet zijn. Daarnaast willen wij de kwaliteit van de dialoog blijven verbeteren. Als de methodiek eenmaal goed staat, is het makkelijker om het over te brengen.

Als “vaandeldrager* van de bedoeling”, is mijn droom om de dialoog en de methodiek aan zoveel mogelijk mensen mee te geven.

Verder wil ik graag bijdragen aan een hechte community. Het opbouwen van de community is belangrijk en het vraagt iets van ons allemaal. Wij mogen vaker het gesprek aangaan. De bedoeling van de community is om ervoor te zorgen dat wij met zijn allen makkelijker de dialoog aan gaan en kunnen blijven leren van elkaar.

Wij hebben elkaar nodig!”

Ambitie genoeg! Super dat je erbij bent gekomen Margot.

 

*Een vaandeldrager is iemand in het leger die de vlag (van een land/dorp) draagt bij een mars. Dit kan ook in een optocht. In dit geval draagt Margot de vlag van de Dialoog en wil ze graag met iedereen het belang delen van in dialoog gaan met elkaar (de bedoeling).