Voorstellen: Striktly Salsa & Bachata

5 oktober 2020 0 Door Ank Jansen

In 2020 werken we in de organisatie van de Dag van de Dialoog samen met verschillende partners in de Afrikaanderwijk, Katendrecht en het Oude Westen. Deze partners kennen de wijk en kennen de mensen. Graag stellen wij hen aan jullie voor!

Deze keer: Cammy Breeveld van Striktly Salsa & Bachata.

Wie ben je, voor welke organisatie werk je en kun je iets over (de werkzaamheden) van die organisatie vertellen?

Cammy Breeveld, bewoonster in de Afrikaanderwijk en oprichtster van diverse salsa evenementen onder de naam Striktly Salsa & Bachata. Striktly werkt actief aan verbinding door dans. Wij geloven dat salsa dansen zó goed voor je is dat het je hele leven positief beïnvloed. Van een goed sociaal netwerk tot de gelukshormonen die vrij komen door te bewegen op de vrolijke muziek. Daar mag dus meer van en meer mensen mogen dit ervaren. Door laagdrempelige evenementen te organiseren en samen te werken met diverse partijen willen we iedereen toegang geven tot deze mooie vorm van verbinding.

Welke rol heeft Striktly in de Afrikaanderwijk?

Striktly organiseert in de Afrikaanderwijk een jaarlijks festival in het Afrikaanderpark en maandelijks een dansavond in wijkgebouw ’t Klooster. Toen het allemaal nog kon uiteraard.

Hoe is Striktly betrokken geraakt bij de Dag van de Dialoog?

Via bestuurslid Cor, hij is in mijn netwerk gekomen sinds april, sinds Corona. Ik volgde een webinar, door hem georganiseerd, om meer ondernemers uit mijn buurt te leren kennen. Ik had behoefte aan het ontmoeten van gelijkgestemden in de periode waarbij voor iedereen alles werd opgeschud.

Waarom is de Dag van de Dialoog voor jullie belangrijk?

Wij streven via onze evenementen sociale verbondenheid na, de Dag van de Dialoog bereikt op een andere manier hetzelfde. Daarbij hebben de Dag van de Dialoog en Striktly met elkaar gemeen dat we beiden staan voor diversiteit, gelijkheid en toegankelijkheid. Het ondersteunen van een ander initiatief dat ons dichtbij het hart ligt is daarom alleen maar logisch.

Waarom is het thema ’thuis in je wijk’ voor Striktly relevant?

Social media, Corona, geen vuurwerk meer op straat. Drie zeer diverse invloeden die ervoor zorgen dat we steeds minder redenen hebben om de straat op te gaan; een praatje te maken, elkaar persoonlijk een “gelukkig nieuw jaar te wensen” en nu zelfs met een boog om elkaar heen lopen. Contact raakt makkelijk verloren en je kan je al snel anoniem voelen in je eigen straat. Dit heeft heeft uiteenlopende gevolgen. Thuis is een gevoel, een huis is een gebouw. Je huis staat in de wijk maar voel je je er ook thuis? Striktly juicht het initiatief toe om met de buren in dialoog te gaan, meningen te wisselen en oprechte interesse in elkaar te tonen. Omdat wij als organisatie actief werken aan een prettige en levendige omgeving staan we daar volledig achter.

Wat wens je de deelnemers toe?

Een bijzondere dag waarbij je je gehoord voelt, waarbij jouw mening er toe doet en waarbij je tot nieuwe inzichten komt door de mening van anderen. En dat na de Dag van de Dialoog jouw huis in de wijk, (nog) meer een thuis in de wijk is geworden.

 

Meer weten over Strikly? Volg ze op Facebook.