Vacature projectleider

Voor de organisatie van de Dag van de Dialoog 2022 zoekt de Stichting In Dialoog Rotterdam een projectleider. Met de Dag van de Dialoog vieren we de dialoog in Rotterdam. Zo maken we dialoog meer bekend. Hopelijk gaan daardoor nog meer mensen de dialoog waarderen en inzetten. Dit doen we om onze visie & missie te ondersteunen.

Visie & missie Stichting In Dialoog

Rotterdam is een stad met grote diversiteit op vele vlakken. Dit verrijkt de stad. Samenleven in een superdiverse stad gaat echter niet vanzelf (Labyrinth Onderzoek & Advies, 2021). Nu veel traditionele ontmoetingsplekken verdwenen zijn, komen mensen elkaar steeds minder spontaan tegen. Onverwachte ontmoetingen en de ontdekking van verborgen overeenkomsten of gedeelde belangen worden zo steeds schaarser. Wanneer mensen elkaar niet kennen, worden verschillen benadrukt en het aandachtig luisteren naar elkaar wordt bedreigd. Zo ontstaat ‘wij’ tegenover ‘zij’.

Daarom brengen wij mensen samen door dialogen te organiseren. Een dialoog creëert nieuwe perspectieven rondom een thema, begrip voor andere zienswijzen, maar ook het ontdekken van gezamenlijkheid. Wij willen mensen laten ervaren dat verschillen er mogen zijn en dat verschillen kansen bieden om Rotterdam mooier te maken.

Waar zijn we naar op zoek?

We zoeken een projectleider die zelfstandig aan de slag gaat om de Dag van de Dialoog 2022 tot een succes te maken. Het primaire doel is om een realistisch aantal dialoogtafels te realiseren. Wat realistisch is, bepalen we in overleg. Dit doe je door:

 • Contact te leggen met organisaties en ons (en jouw?) netwerk om partner te worden in de Dag van de Dialoog;
 • Tafelorganisatoren en dialoogbegeleiders te activeren, indien nodig te ondersteunen en te matchen;
 • De (offline) promotie van de Dag van de Dialoog te organiseren (posters & flyers laten ontwikkelen en verspreiden);
 • Inschrijvingen van de dialoogtafels en de deelnemers te managen;
 • Een gezamenlijke opening te organiseren, waarbij we ook het 20-jarig bestaan van de Dag van de Dialoog vieren;
 • De administratie van dit alles bij te houden, zodat we achteraf verantwoording kunnen afleggen over wat we gedaan hebben én ons netwerk verder kunnen onderhouden;
 • Met ons te evalueren.

Wat zien wij graag in een projectleider?

 • Ervaring met netwerken opzetten en onderhouden
 • Ervaring met grotere events organiseren
 • Een integere en enthousiaste persoonlijkheid
 • Dat je achter de visie en werkwijze van de Stichting staat en deze uitdraagt in je werk als projectleider
 • Een warme betrokkenheid bij Rotterdam en haar bewoners
 • Een lerende houding, in ons bestuur gaan we samen op ontdekkingstocht en leren we van elkaar

Wat bieden we?

De verwachte tijdsbesteding is van augustus tot november 2022 1 tot 2 dagen per week. De bedoeling is dat we, na kennismaking en verder explicitering van de opdracht, met een offerte van de projectleider subsidie aanvragen. Pas als de subsidie wordt toegekend, kunnen wij akkoord geven op de offerte.

Bij goede wederzijdse ervaringen in de samenwerking en onder voorbehoud van financiering, zien we een meerjarige samenwerking voor ogen.

Belangstelling?

Heb je belangstelling of wil je meer weten? We gaan graag met je in gesprek. Stuur een mail naar Ank Jansen via ankjansen @ dagvandedialoog . nl (zonder spaties).